0
Mėgiamiausi

Kaip tinkamai pasirūpinti plaukais vasarą?

Kaip tinkamai pasirūpinti plaukais vasarą?
2023-04-17

Naudokite plaukų priežiūros priemones su UV filtrais

Dažnai pamirštame saugoti plaukus nuo saulės arba nežinome, kad turėtume tai daryti. Tačiau UV spinduliai plaukams kenkia ne mažiau nei stiprus vėjas, sūrus jūros vanduo ar baseino vanduo su chloru. Saulės spinduliai pažeidžia viršutinį plauko sluoksnį – kutikulę ir plauko keratino proteinus. Ilgai veikiami UV spindulių plaukai tampa išsausėję ir trapūs, praranda elastingumą, švelnumą ir blizgesį. Saulė taip pat silpnina plaukų šaknis, todėl plaukai gali slinkti. Taip pat verta prisiminti, kad saulė blukina plaukų spalvą ir gali visam laikui pažeisti plaukus, nes sunaikina tam tikras aminorūgštis. Todėl labai svarbu apsaugoti plaukus nuo ilgalaikio UV spindulių poveikio naudojant specialius apsauginius purškiklius plaukams ir kondicionierius su UV filtrais.

Pasirinkite gerą plaukų šampūną

Plaukų priežiūra prasideda nuo jų plovimo. Vasarą oda labiau prakaituoja, plaukai greičiau susiriebaluoja, ir juos plauname dažniau, todėl labai svarbu pasirinkti kokybišką šampūną. Čia į pagalbą ateina natūralūs šampūnai plaukams, kurių sudėtyje nėra SLS. SLS yra gana stiprų poveikį turinti paviršinio aktyvumo medžiaga. Dažnas priemonių su SLS naudojimas dirgina natūralų apsauginį epidermio barjerą, todėl atsiranda riebios, sudirgusios ar sausos odos problemų.

Puikus pasirinkimas vasarai yra natūralūs kietieji šampūnai, kurie turi tikrai daug privalumų. Toks šampūnas lengvai tilps į kelioninį kosmetikos krepšį ir gali būti naudojamas ne tik plaukams, bet ir kūnui plauti. Kietasis šampūnas taip pat yra gana taupus ir jo lengvai užteks visoms atostogoms. Dėl natūralių ir švelnių sudedamųjų dalių kietuosius šampūnus galima naudoti net kasdieniam plaukų plovimui, nebijant pažeisti galvos odos ar plaukų. Tačiau labai svarbu pasirinkti natūralios sudėties tokio tipo šampūną.

Aliejukai – geriausi jūsų plaukų draugai

Aliejukų plaukams naudojimas yra bene geriausias būdas juos atstatyti, pamaitinti ir apsaugoti nuo nepalankių išorinės aplinkos veiksnių. Aliejai plaukams taip pat padeda išgauti natūralų plaukų blizgesį, paryškinti garbanas, paspartinti plaukų augimą ir nuraminti sudirgusią galvos odą. Tam, kad aliejai plaukams atneštų matomų rezultatų ir būtų efektyvūs, būtinas reguliarus jų naudojimas. Vasarą plaukus vertėtų tepti aliejumi bent 1-2 kartus per savaitę. Jei jūsų plaukai kasdien susiduria su sūriu vandeniu, vėju, aukšta temperatūra ir baseino vandens chloru, verta kuo dažniau naudoti aliejus plaukams. Tai galite daryti ir prieš plaukų plovimą, ir po jo. Kokius aliejus plaukams geriausia rinktis vasarą? Tai gali būti gryni augaliniai aliejai, pavyzdžiui, slyvų sėklų aliejus, kuris puikiai apsaugo plaukų galiukus, arba aviečių sėklų aliejus, veikiantis kaip natūrali apsauga nuo saulės. Puikus pasirinkimas vasarai – monoi aliejus, kuris yra kokosų aliejaus ir Taityje augančių gardenijų žiedų derinys. Apskritai rekomenduojama rinktis pripažintų rinkoje gamintojų, tokių kaip „Inoar“ „L'Alga“, „MKS eco (Marakesh)“ ir kitų aukštos kokybės nenuplaunamus aliejus plaukams, kurie bus puiki plaukų priežiūros priemonė ne tik šiltuoju metų laiku. Vertėtų turėti omenyje, kad aliejaus plaukams naudojimas turėtų būti sistemingos jų priežiūros dalis ne tik vasarą. Specialūs aliejai plaukams užtikrina plaukams ne tik maitinimą, bet ir efektyvią apsaugą nuo karščio naudojant plaukų formavimo prietaisus.

Nepamirškite intensyvaus plaukų maitinimo bei drėkinimo

Veiksminga plaukų priežiūra bet kokiu metų laiku negali apsieiti be gero kondicionieriaus ir plaukų kaukės. Šių plaukų priežiūros priemonių naudojimas užtikrina plaukams ne tik reikalingą drėkinimą, atstatymą ir apsaugą nuo nepalankių išorinių veiksmų, bet taip pat lemia, kad plaukai yra minkšti ir glotnūs. Gera plaukų kaukė, kurios sudėtyje yra natūralių plaukus puoselėjančių ingredientų, tokių kaip augaliniai aliejai, drėkinamosios medžiagos, keramidai ir aminorūgštys, padeda atkurti pažeistą plaukų struktūrą, grąžina jiems švelnumą ir blizgesį. Be to, plaukų kaukės naudojimas lemia, kad plaukus būna lengviau iššukuoti, jie mažiau veliasi ir šiaušiasi. Plaukų kondicionieriai turi panašų poveikį ir turėtų būti naudojami po kiekvieno plaukų plovimo. Renkantis plaukų kaukes ir kondicionierius svarbu ne tik atkreipti dėmesį į jų sudėtį, bet ir pasirinkti produktus, atitinkančius jūsų plaukų tipą. Atkreipkite dėmesį į Negyvosios jūros mineralais praturtintus „SAPHIRA“ drėkinamuosius šampūnus ir kondicionierius plaukams. Šio prekės ženklo plaukų priežiūros priemonės efektyviai valo plaukus, intensyviai juos drėkina ir suteikia gyvybingumo, o tai ypač reikalinga vasaros metu. Vasarą taip pat verta turėti po ranka purškiamą kondicionierių plaukams, kurio nereikia nuplauti vandeniu. Toks purškiklis plaukams pravers paplūdimyje ar baseine, kai norėsite iššukuoti plaukus ar užtikrinti jiems papildomą apsaugą nuo vandens ir saulės poveikio. Jei ilgai būnate saulėje ir dieną praleidžiate paplūdimyje, pasirūpinkite, kad jūsų plaukai neišsausėtų ir turėkite po ranka drėkinamąją dulksną arba augalinį hidrolatą. Purškite šias priemones ant plaukų, kad jie visą laiką būtų drėgni.

Pasirūpinkite galvos oda

Rūpintis plaukais vasarą taip pat reiškia rūpintis galvos oda. Atminkite, kad plaukų būklė ir išvaizda priklauso nuo to, kas vyksta ant galvos odos. Todėl ypač svarbu ne tik vasarą pasirūpinti, kad galvos oda būtų gerai sudrėkinta, švari ir nesudirgusi. Kaip tai padaryti? Pirmiausia, tai galvos odos šveitimas. Šveitiklis išvalo galvos odą nuo plaukų formavimo ir priežiūros priemonių likučių, pašalina negyvas odos ląsteles ir pagerina galvos odos kraujotaką. Gerai išvalyta galvos oda geriau pasisavina maistingąsias medžiagas, pavyzdžiui, esančias plaukų ampulėse, o tai užtikrina geresnį plaukų svogūnėlių maitinimą ir retesnį plaukų slinkimą bei geresnę bendrą jų būklę. Švari galvos oda taip pat lėtina riebalų kaupimąsi plaukuose, o tai labai pravartu, ypač vasarą. Po galvos odos šveitimo ateina laikas jos maitinimui. Čia į pagalbą ateina ne klasikiniai plaukų kondicionieriai, o losjonai plaukams, kurių sudėtyje yra vaistažolių ekstraktų. Plaukų losjonus galima naudoti po kiekvieno plovimo. Geras plaukų losjonas padeda stimuliuoti galvos odos mikrocirkuliaciją, ją drėkinti ir maitinti, ramina sudirgimus, skatina plaukų augimą ir apsaugo nuo slinkimo. Losjonai plaukams taip pat reguliuoja riebalinių liaukų veiklą, todėl plaukai lėčiau riebaluojasi, ilgiau išlieka gaivūs ir turi daugiau apimties ties šaknimis. Gintaro, dilgėlių, levandų, alijošiaus, anyžių ekstraktai, vitaminai, hialurono rūgštis ir eteriniai aliejai – tai medžiagos, kurių vertėtų ieškoti geriausiuose losjonuose plaukams.  

Visas reikalingas priemones tinkamai plaukų priežiūrai vasarą ir ne tik, rasite mūsų internetinėje svetainėje.

Susiję produktai


Naujienos ir straipsniai Žiūrėti visus

IDUN Minerals SKIN TINT drėkinamasis veido kremas su spalva: MAKIAŽO-ODOS PRIEŽIŪROS HIBRIDAS

IDUN Minerals SKIN TINT drėkinamasis veido kremas su spalva: MAKIAŽO-ODOS PRIEŽIŪROS HIBRIDAS

Įtraukite į savo makiažo rutiną IDUN Minerals drėkinamąjį mineralinį odai atspalvį suteikiantį kremą su SPF 30 – tai grožio ir odos priežiūros inovaci...

Skaityti daugiau
Pagrindinės priežastys, kodėl kremą su SPF apsauga reikia naudoti kasdien

Pagrindinės priežastys, kodėl kremą su SPF apsauga reikia naudoti kasdien

Dauguma žmonių kremą su SPF apsauga naudoja tik tada, kai ketina degintis saulėje. Tačiau dermatologai vieningai sutinka, kad kremą su SPF apsauga būt...

Skaityti daugiau
„Sesderma“ ampulės veidui su augimo faktoriais „Factor G“ padės per savaitę pagražinti odą

„Sesderma“ ampulės veidui su augimo faktoriais „Factor G“ padės per savaitę pagražinti odą

Pradėkite naudoti „Sesderma Factor G“ ampules veidui likus 7 dienoms iki jums svarbaus įvykio, švenčių, kaskart pasikeitus sezonui ar tiesiog kai nori...

Skaityti daugiau