0
Mėgiamiausi

Pagrindinės priežastys, kodėl kremą su SPF apsauga reikia naudoti kasdien

Pagrindinės priežastys, kodėl kremą su SPF apsauga reikia naudoti kasdien
2024-05-04

Dauguma žmonių kremą su SPF apsauga naudoja tik tada, kai ketina degintis saulėje. Tačiau dermatologai vieningai sutinka, kad kremą su SPF apsauga būtina naudoti kasdien, nepaisant metų laiko ar oro sąlygų. Sužinokite pagrindines priežastis, kodėl kremą su SPF reikia naudoti kasdien.

Apsauga nuo fotosenėjimo

UV spinduliai skaido kolageną ir elastiną – du baltymus, suteikiančius odai stangrumą ir elastingumą. Dėl to atsiranda raukšlės, smulkios linijos, suglebimas ir pigmentinės dėmės ir pagreitėja odos fotosenėjimo procesas. Kasdien naudojant kremą su SPF apsauga, galima neutralizuoti šį žalingą poveikį ir išlaikyti jaunatvišką odos išvaizdą.

Profilaktinė apsauga nuo odos vėžio

Odos vėžys yra labiausiai paplitęs vėžys pasaulyje, o pagrindinė jo priežastis – per didelis ultravioletinių (UV) spindulių poveikis. Naudojant kremą su SPF apsauga, žymiai sumažinama rizika susirgti odos vėžiu, ypač melanoma, kuri yra agresyviausia odos vėžio forma.

Atspindinčių saulės spindulių žala

Svarbu paminėti, kad odai kenkia ne tik tiesiogiai iš saulės sklindantis ultravioletinis spinduliavimas, bet ir atsispindintis nuo kitų paviršių, ypač šviesių. Pavyzdžiui, smėlis ir vanduo, o tai dar labiau padidina nudegimų pavojų prie jūros. Todėl veido kremas su SPF filtru yra būtinas ir saulėtomis žiemos dienomis, kai spinduliai labai atsispindi nuo balto sniego.

Debesuotą dieną spinduliai taip pat kenkia odai

UVA spinduliai, kurie yra labiausiai žalingi odai, yra aktyvūs ne tik saulėtą dieną. Debesys nėra kliūtis UVA spinduliams, todėl kremas su SPF apsauga yra būtinas ne tik tada, kai gražiai šviečia saulė, bet ir debesuotą ar net lietingą rudenį.

Kokia kreme esančio UV filtro užduotis?

Kai kūnas ilgą laiką veikiamas stiprios saulės, UVA ir UVB tipo saulės spinduliai patenka į odą ir ją dirgina. Veido ar kūno kremo filtras šiuos spindulius atspindi arba sugeria (priklausomai nuo kremo tipo), taip sumažinant jų žalingą poveikį. Apsaugos nuo saulės faktorių stiprumas skiriasi, tačiau populiariausi yra tokie: SPF 20, 30 ir 50. SPF kremą reikia tepti ant tų kūno dalių, kurios bus veikiamos saulės spindulių, nepaisant metų laiko.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis kremą?

Svarbiausi veiksniai, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis saulės kosmetiką yra tokie:

  • SPF apsaugos lygis – jis turi būti parinktas pagal odos fototipą. Kuo didesnis SPF skaičius, tuo geresnė apsauga nuo UVB spindulių. Dermatologai rekomenduoja naudoti kremą su SPF ne mažesniu kaip 30.
  • Filtro tipas – mineralinis arba cheminis; rinkoje taip pat yra kremų, derinančių abu šiuos tipus.
  • Atsparumas vandeniui: Jei planuojate maudytis, naudokite kremą su SPF, kuris yra atsparus vandeniui.

Moterys, mėgstančios dažytis, turi atsiminti, kad veido kremas su SPF apsauga turi būti tepamas po makiažu. Žmonės, kurių oda linkusi į sudirginimą, paraudimą ir išsiplėtusias kraujagysles, turėtų rinktis kremą su SPF apsauga, kurio sudėtyje yra mineralinių filtrų.

Susiję produktai


Naujienos ir straipsniai Žiūrėti visus

Naujas IDUN Minerals „Reay Set Fix Setting“ purškiklis/dulksna - tobulas makiažas visą dieną!

Naujas IDUN Minerals „Reay Set Fix Setting“ purškiklis/dulksna - tobulas makiažas visą dieną!

„Ready Set Fix Setting“ purškiklis skirtas tiems, kurie nori, kad jų makiažas išliktų kuo ilgiau, kad ir kokia būtų diena (ar naktis). Skirtingai nuo ...

Skaityti daugiau
Naujiena: „Sophieskin“ kosmetika skirtingiems odos poreikiams

Naujiena: „Sophieskin“ kosmetika skirtingiems odos poreikiams

„Sophieskin“ - tai nauja kosmetikos linija, skirta jauniems naudotojams. „Sophieskin“ asortimentams apima aukštos kokybės produktus, kurių sudėtyje yr...

Skaityti daugiau
IDUN Minerals SKIN TINT drėkinamasis veido kremas su spalva: MAKIAŽO-ODOS PRIEŽIŪROS HIBRIDAS

IDUN Minerals SKIN TINT drėkinamasis veido kremas su spalva: MAKIAŽO-ODOS PRIEŽIŪROS HIBRIDAS

Įtraukite į savo makiažo rutiną IDUN Minerals drėkinamąjį mineralinį odai atspalvį suteikiantį kremą su SPF 30 – tai grožio ir odos priežiūros inovaci...

Skaityti daugiau